Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανάπτυξη ... allou fun park


Θεωρούμε αυτονόητο ότι για να αναπτυχθεί μια περιοχή χρειάζονται επενδύσεις. Έτσι λοιπόν στην Χιλιαδού πριν μερικά χρόνια αποκεντρώθηκαν κάποια café, εστιατόρια, club  της Ναυπάκτου, άνοιξαν νέες επιχειρήσεις πήρε αξία η γη την οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια οι ντόπιοι δεν την έβλεπαν ούτε στο όνειρό τους. ¨Άλλως τε οι πιο πολλοί την χαρακτήριζαν βάλτο.  
Οι τοπικοί άρχοντες και παράγοντες  ήταν πολύ υποδεέστεροι των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν με αποτέλεσμα έγινε ένας χαμός. Δεν υπήρξε πολεοδομική μελέτη με αποτέλεσμα όποιος είχε γνωριμίες έκοβε και έραβε στα μέτρα του. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν η περιβόητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευπαλίου για την σύσταση κοινοτικής οδού  στα μέτρα του τέως Δημάρχου Ευπαλίου προκειμένου να αξιοποιήσει την περιουσία του και να κόψει τα οικόπεδα όπως αυτός ήθελε.  Η απόφαση  αυτή ακυρώθηκε κατόπιν προσφυγής της αντιπολίτευσης.
Όλοι θυμόμαστε την περιβόητη μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας της Χιλιαδούς. Τελικά τι έγινε? Μια τρύπα στο νερό.
Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό, βράδυ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μανάγουλης και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να διακόψουν εργασίες μπαζώματος από Επενδυτή και χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Το βράδυ καθώς ξέρουμε όλοι μας γίνονται άλλες δουλειές και όχι μπαζώματα. Καθώς υποστηρίζουν οι εργασίες είναι παράνομες. Αναφέρονται στην ύπαρξη ξεροπόταμου «όχι σούδας» ο οποίος αναφέρεται και σε έγγραφα της κτηματικής υπηρεσίας και σε παλαιότερες αεροφωτογραφίες τον οποίο και πέρυσι με το έτσι θέλω ο Επενδυτής και την ανοχή της δημοτικής αρχής μπάζωσε και έχει καταντήσει μικρό αυλάκι.
Δήμαρχε καθώς γνωρίζεις λόγω του επαγγέλματος που ασκείς, το γεγονός της ύπαρξης οικοδομικής αδείας και της ενημέρωσης της δημοτικής αρχής δεν αναιρεί τις  παράνομες  ενέργειες του επενδυτή.  Εάν έχει καταλάβει δημόσια έκταση ή δεν έχει εμφανίσει  στο τοπογραφικό τον ξεροπόταμο η άδεια στηρίζεται σε λαθεμένα στοιχεία και πρέπει να ανακληθεί. Δεν μπορεί όλοι να θεωρούν ότι γίνεται κάτι παράνομο (άλλως τε ο συγκεκριμένος μηχανικός έχει ταυτιστεί με οποιαδήποτε «γκρίζα κατασκευή»  έχει γίνει στην περιοχή μας την τελευταία 10ετία) και εσείς να σφυρίζετε αδιάφορα.
Αλλοίμονο αν για χάρη κάποιων επενδύσεων θυσιάσουμε τα πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.